ALD tapahtuman järjestäminen

Sinun Ada Lovelace-päivän tapahtumasi

Ada Lovelace-päivää kutsutaan englanniksi nimellä Ada Lovelace Day (ALD).

Kiitos mielenkiinnostasi itsenäisen Ada Lovelace-päivän tapahtuman järjestämistä kohtaan!

Joka vuosi sinun kaltaisesi ihmiset järjestävät ympäri maailmaa tapahtumia, jotka korostavat naisten saavutuksia ns. STEM-aloilla (tieteen, teknologian, tekniikan ja matematiikan aloilla) ja jotka tukevat tyttöjä ja naisia, jotka opiskelevat tai työskentelevät STEM-aloilla. Ada Lovelace-päivän tapahtuma voi olla kokouksen tai tapaamisen lisäksi vaikka teejuhla tai museonäyttely – tapahtumien monimuotoisuus on yhtä innostavaa kuin tapahtumissa esiintyvät loistokkaat naiset.

Nämä tapahtumat tekevät Ada Lovelace-päivästä suuren menestyksen.

Jotta voisit järjestää oman tapahtumasi, olemme koonneet itsenäisen tapahtumajärjestäjän paketin, jossa on tietoa, inspiraatiota ja resursseja, joita voit käyttää, mukaan lukien lentolehtisiä ja julisteita.

Pakkaukseen kuuluu:

 • Ideoita ALD-tapahtuman järjestämiseksi
 • Ideoita tapahtuman muotoa varten
 • Ohjeita tapahtumaan
 • Hyödyllisiä resursseja tapahtuman järjestäjille

Lisäksi:

 • A3-juliste, tyhjä
 • A4-juliste, tyhjä
 • A5-lehtinen, tyhjä
 • Kirjeen kokoinen juliste, tyhjä
 • Puolen kirjeen kokoinen lehtinen, tyhjä
 • ALD itsenäisen tapahtuman logo (valkoinen ja läpinäkyvä)

Lataa resurssit Figsharesta

Meillä on myös uusi postituslista tapahtumajärjestäjille, joten jos haluat pysyä ajan tasalla kaikkien itsenäisten tapahtumajärjestäjien uutisten kanssa, ole hyvä ja rekisteröidy nyt!

Tietoa Ada Lovelace-päivästä

Ada Lovelace-päivä (Ada Lovelace Day englanniksi) on kansainvälinen juhla naisten saavutuksista tieteen, teknologian, tekniikan ja matematiikan aloilla, joka pidetään lokakuun toisena tiistaina joka vuosi. Suw Charman-Anderson aloitti Ada Lovelace-päivän vuonna 2009 bloggaus-päivänä, jona kirjoitetaan blogeja naisista teknologian alalla. Se pian kehittyi tieteen, teknologian, tekniikan ja matematiikan aloilla työskentelevien naisten laajemmaksi juhlapäiväksi, jonka määritelmän jokainen voi tulkita omalla tavallaan.

Vuodesta 2010 lähtien meillä on ollut Lontoossa päätapahtuma, “tiede-kabaree”, jossa tieteen, teknologian, tekniikan ja matematiikan alojen johtavat naiset puhuvat työstään tai muista naisista, jotka ovat innoittaneet heitä. Ihmiset ympäri maailmaa osallistuvat päivään kirjoittamalla blogeja, artikkeleita sanomalehtiin ja aikakauslehtiin jne. niistä naisista, joiden työtä he ihailevat. Sinun kaltaisesi ihmiset järjestävät paikallisia tapahtumia päivän julistamista varten. Joka vuosi meillä on kymmeniä tapahtumia ympäri maailmaa ja joka vuosi toivomme lisää tapahtumia, mikä tarkoittaa että tarvitsemme sinun osallistumista!

Miksi järjestää Ada Lovelace-päivän tapahtuma?

Ada Lovelace-päivän tavoitteet ovat yksinkertaisia:

 • Korosta tieteen, teknologian, tekniikan ja matematiikan aloilla työskentelevien naisten saavutuksia, löytöjä ja keksintöjä
 • Kerro tarinoita naisista, jotka työskentelevät tieteen, teknologian, tekniikan ja matematiikan aloilla, ja siten luovat  uusia roolimalleja tytöille ja naisille
 • Innosta naisia ja tyttöjä ja kehitä heidän taitojaan, ja siten rohkaise heitä ​​opiskelemaan ja työskentelemään tieteen, teknologian, tekniikan ja matematiikan aloilla

On mahdollista järjestää monenlaisia ​​tapahtumia, jotka täyttävät yhden tai useamman näistä tavoitteista ja jotka ovat hauskoja! Paikallisen tapahtuman järjestäminen Ada Lovelace-päivän juhlistamiseksi auttaa meitä tavoittamaan yhteisöjä, jotka eivät muuten koskaan kuule päivästä.

Ada Lovelace-päivä ei ole hyväntekeväisyys, joten emme pyydä sinua käyttämään varainkeruutapahtumia (vaikkakin etsimme aina yritysten sponsorointia!).Tämä tarkoittaa, että voit keskittyä pelkästään sellaisen tapahtuman järjestämiseen, joka vetoaa yhteisöösi ja joka tukee Ada Lovelace-päivän tavoitteita.

Tapahtumamuodot

Jos mietit että millaisia tapahtumia voisit järjestää, älä huoli koska on olemassa paljon erilaisia ​​tilaisuuksia, jotka toimivat hyvin. Tapahtuma voi olla niin suuri tai pieni kuin haluat, riippuen mieltymyksestä, resursseista ja saatavilla olevasta ajasta.

Haluamme auttaa sinua valitsemaan oikean tapahtuman!

Tässä on valikoima Ada Lovelace-päivän tapahtumien ideoita aiemmista tilaisuuksista:

Työpajat

Mitä sinä voit opettaa tai antaa tytöille/naisille mahdollisuuden tutkia? Työpajoissa on mahdollista oppia teknisiä taitoja, kuten koodausta, sovellusten kehittämistä tai robotiikkaa tai auttaa naisia kehittämään ammattitaitoja kuten puheen pitämistä.

Puheet

Yksi suosituimmista tapahtumista Ada Lovelace-päivälle on puhe:

 • Viralliset luennot erityiselle yleisölle
 • Puheet laajemmalle yleisölle
 • STEM-kabaree, esiintyjät puhuvat 10-15 minuutin ajan
 • Pecha Kucha (englanniksi, suomeksi), puhuja esittelee 20 diasta koostuvan esityksen, jossa diat ovat esillä 20 sekuntia
 • Salama-alustukset (englanniksi, suomeksi), jotka yleensä kestävät 5 minuuttia.

Voit isännöidä STEM-aloilla olevia naisia, jotka puhuvat osaamisalueistaan tai kutsua naisia (ja/tai miehiä) puhumaan STEM-alojen naisista, joiden tekemää työtä he ihailevat tai keskustelemaan tasa-arvoa ja monimuotoisuutta koskevista tutkimuksista. Kaikki lähestymistavat tukevat tavoitettamme

Paneelikeskustelut, väittelyt

Paneelikeskustelut ovat hyvin suosittu tapahtumamuoto, etenkin koska ne kuormittavat puhujia vähemmän. Jotkin paneelikeskustelut edellyttävät, että jokainen esiintyjä puhuu viiden tai kymmenen minuutin ajan ennen väittelyn alkamista, toiset aloittavat väittelyllä. Jotta syntyisi hyvä, antoisa keskustelu, koeta pitää panelistien määrä vähäisenä, ei enempää kuin 4 plus valvoja ja pidä johdannot hyvin lyhyinä.

Tapaamiset, treffit, verkostoituminen

Mikään tapahtuma ei ole yhtä helppoa järjestää kuin STEM-naisten treffit! Tarvitset vain tilaa, ehkä juomia ja pientä purtavaa ja kenties teeman tapahtumallesi. Jotkut tilaisuudet alkavat lyhyellä puheella, mutta suurin osa ajasta on varattu sille, että naiset voivat tavata ja jutella samanhenkisten ihmisten kanssa. Useimmat ALD-treffit ovat ainoastaan naisille tarkoitettuja tapahtumia.

Wikipedia ”edit-a-thon”it (muokkaustapahtumat)

“Edit-a-thon” on tapahtuma, jossa ihmiset lisäävät yhdessä informaatiota Wikipediaan. ALD:n muokkaustapahtumat keskittyvät STEM-naisiin liittyvien sivujen lisäämiseen tai laajentamiseen ja usein liittyvät tiettyyn tiedonalaan. Jos sinun lähelläsi on Wikimedia-ryhmä, voit heidän kauttaan saada yhteyden taitavaan Wikipedia-editoriin, joka voi tarjota peruskoulutusta muokkaustyökalujen käyttämiseen. On myös kätevää, jos tapahtumassa on mukana kirjastonhoitaja tai tutkija, jotka voivat auttaa osallistujia löytämään luotettavia tietolähteitä. Lue lisää muokkaustapahtuman järjestämisestä englanniksi tai suomeksi.

Retket, näyttelyt, näytökset museoissa ja gallerioissa

Jos olet museon, gallerian tai kokoelman kuraattori, voisit harkita erityiskierrosta, joka keskittyy STEM-naisiin, joiden työ on esillä. Tai ehkä voisit luoda erityisen näyttelyn artefakteista, kirjeistä ja / tai taiteesta, joka keskittyy STEM-naisiin.

Iltapäiväteet, aamukahvit

Iltapäiväteen tai aamukahvin rento ilmapiiri yhden tai useamman puhujan kanssa voi olla erinomainen tapa tavoittaa ihmisiä, jotka saattavat lannistua virallisesta luennosta tai jotka eivät ole vapaita iltaisin.

Korjaajat, tinkeröijät, värkkääjät, käsityöläiset

Joskus vain pitää antaa ihmisille tilaa, työkalut ja mahdollisuus olla luova. Viime vuosina on nähty renessanssi käytännön työn ja käsityön  tekniikoissa ja nyt on paljon mahdollisuuksia opettaa ihmisille kuinka korjataan, muokataan ja tehdään erilaisia tavaroita. On myös valtava päällekkäisyys käsityön kanssa: matemaatikkojen epäeuklidisista virkkauksista käsityöläisten STEM-naisten innoittamaan taiteeseen ja kaikkea siltä väliltä. Mahdollisuudet hauskalle ja luovalle työpajalle ovat loputtomia!

Pelijamit, hakkeritapahtumat

Ohjelmoijien, suunnittelijoiden, muusikoiden ja tarinankertojien yhteentuominen uusien tietokonepelien tai mobiilisovellusten luomista varten on loistava tapa auttaa luomaan uusia ystävyyssuhteita ja lisäämään osanottajien luottamusta taitoihinsa. Naisille tarkoitetut tilat ovat tärkeitä pelijameille ja hakkeritapahtumille, sillä jos tapahtumassa on miehiä, miehet yleensä hallitsevat voimakkaasti, ja jotkut naiset voivat tuntea itsensä epämukavaksi, varsinkin jos tapahtuma kestää myöhään yöhön.

Pubin tietokilpailu

Mikä voi olla parempi tapa yhdistää houkutteleva ilta pubissa ja Ada Lovelace-päivä kuin isännöidä pubin tietokilpailu! Todennäköisesti yksi helpoimmista tapahtumista, pubin tietokilpailu STEM-naisista on hauska tapa kokeilla ihmisten tietämystä, mutta se myös auttaa jakamaan ehkä vähemmän tunnettuja tosiasioita!

Jotain aivan muuta

Tietenkin nämä tapahtumamuodot ovat vain ehdotuksia – sinulla on paljon mahdollisuuksia tehdä jotain aivan muuta! Mitä ikinä teet, pidä hauskaa sen kanssa ja onnea sinulle!

Tapahtumaohjeet

Vaikka Ada Lovelace-päivä pidetään lokakuun toisena tiistaina joka vuosi, itsenäisiä tapahtumia järjestetään koko kuukauden ajan, joten voit valita päivämäärän, joka sopii parhaiten sinulle ja yhteisöllesi. Jos tilaisuus on suurkaupungissa kuten Lontoossa, Manchesterissa, Torinossa tai New Yorkissa, ota huomioon, että todennäköisesti siellä on useita tapahtumia, joten kannattaa harkita tapahtuman järjestämistä eri päivänä tai viikonloppuna.

Sinun ei tarvitse hakea lupaa tapahtumasi järjestämistä varten, mutta pyydämme sinua ilmoittamaan tapahtumasta verkkolomakkeen kautta meille.

Tapahtuman ohjeet

Emme pakota sääntöjä itsenäisille tapahtumille, mutta haluaisimme sinun harkita muutamia ohjeita.

Ole inklusiivinen

Ada Lovelace-päivä koskee kaikkia naisia ​​riippumatta heidän iästään, etnisyydestään tai muista ominaisuuksistaan. Kun kutsut puhujia tapahtumaan, varmista että et kutsu aina samanlaisia puhujia ja että kutsut kirjavan puhujaryhmän.

Ole avoin

Ada Lovelace-päivän ilmapiiri on avoin, ystävällinen, lämmin, kunnioittava, leikkisä ja utelias.

Anna mainosmateriaaleissasi yhteystiedot ja kirjoita selväksi, että sinun Ada Lovelace-päivän tapahtuma järjestetään itsenäisesti.

Ole antelias

Jos otat valokuvia tai videota tapahtumasta – ja suosittelemme, että teet niin! – jaa ne Creative Commons -lisenssin alla, jossa olet määritellyt tekijän nimen ja jotta muut voivat jakaa niitä ja saada niistä inspiraatiota.

Ole yhteydessä meihin

Kerro meille mitä olet suunnitellut , ja miten se kaikki on toteutunut. Jos sinulla on valokuvia, videota, tapahtuman arviointi tai muuta materiaalia, lähetä ne meille jotta voimme kertoa yhteisöllemme siitä kaikesta!

Tapahtumaresurssit

Brändit, logot ja linkit

Brändit

Älä käytä ilmaisua “Finding Ada ” tai “Ada Lovelace Day” tai “Ada Day” minkään verkkosivuston URL-osoitteissa, Twitter-tilien nimissä tai Facebookin URL-osoitteissa tai käytä näitä ilmaisuja tavalla, joka voi aiheuttaa sekaannusta. Koska me olemme maailmanlaajuista päivää järjestävä pieni organisaatio, meille on tärkeää, että yleisö voi helposti erottaa viralliset tilit, verkkosivustot ja tapahtumat niistä, jotka olet luonut ja järjestänyt itsenäisesti. Ensimmäinen yhteydenotto lehdistöltä, potentiaalisilta kannattajilta ja uteliailta faneilta tapahtuu usein meidän sosiaalimedian tilien kautta ja on tärkeää, että he voivat tavoittaa meidät suoraan.

Sen sijaan olemme kehittäneet standardin nimeämiskäytännön – sinun organisaatio_ALD tai sinun organisaatio-ALD – indie-tapahtumien sosiaalisen median tileille ja URL-osoitteille käyttämällä joko alaviivaa tai yhdysviivaa erotuksena. Tämä auttaa sinua promotoimaan sinun omia ALD-tapahtumia säilyttäen samalla brändin identiteettisi ja välttäen sekaannusta @findingadan kanssa. Me ehdotamme:

 • Twitter: @sinunorganisaatio_ALD
 • Facebook-sivut: /sinunorganisaatio_ALD
 • Verkkosivut: www.sinunorganisaatio_ALD.com (tai .fi tai muu ylätason verkkotunnus)

Nämä ohjeet varmistavat, että yhteisö ymmärtää, mitkä organisaatiot ovat erilaisten sosiaalisten medioiden ja verkkotilien takana. Ja tämä auttaa vahvistamaan profiilisi sekä selventämään suurempaa Ada Lovelace Day -yhteisöä.

Kannustamme sinua vahvasti käyttämään omaa visuaalista brändiä ensisijaisena brändinä ja Ada Lovelace-päivän “Indie Event” Roundelia (katso alla) toissijaisessa asemassa.

Kuvamateriaali

Ada Lovelace Day Indie Event LogoKäytä vapaasti Ada Lovelace-päivän “Indie-tapahtuma” Roundelia verkkosivullasi ja mainosmateriaaleissasi. Voit ladata sen Figsharesta joko valkoisella tai läpinäkyvällä taustalla.

Älä käytä peruslogoamme, sillä se on varattu virallisille tapahtumille. Alkuperäisen Roundelin suunnitteli Sydney Padua, jolle olemme hyvin kiitollisia!

Linkit

Olisimme kiitollisia, jos voisit linkittää verkkosivumme, findingada.com ja jos mahdollista Twitter- tilimme @findingada, kun kirjoitat tapahtumastasi.

Voit käyttää tätä tekstiä myös mainosmateriaaleissasi, jos haluat:

Tämä itsenäinen tapahtuma on osa Ada Lovelacen-päivää, maailmanlaajuista tieteen, teknologian, tekniikan ja matematiikan alojen naisten juhlaa. Voit seurata heitä Twitterissä: @findingada.

Miten voimme auttaa sinua

Kuinka voimme promotoida tapahtumaasi

Verkkosivullamme luetellaan kaikki tapahtumat, joista sinun kaltaisesi tapahtumajärjestäjät kertovat meille. Kun täytät lomakkeemme , käytämme niitä tietoja tapahtumasi promotoimiseen julkaisemalla tapahtumasi verkkosivuillamme, Twitterissä ja kuukausittaisessa uutiskirjeessämme. Voit liittyä myös verkkoyhteisöömme ja keskustella tapahtumastasi muiden järjestäjien kanssa.

Liity Figshareen

Olemme yhteistyössä Figsharen kanssa, jonka kautta voimme tarjota keskuksen Ada Lovelace- päivän tapahtumajärjestäjille: jaamme kuvia, videoita, esityksiä, julisteita ja muita heidän tuottamaa materiaalia. Me tulemme myös lisäämään materiaaleja Ada Lovelace- päivän tapahtumien live-esityksistä Figsharessa sekä muita materiaaleja, joita tuotamme.

Mediaa Figsharessa voidaan jakaa ja upottaa missä tahansa internetissä, ja Figshare tarjoaa katselu- ja muita tilastoja, joiden avulla voimme tietää, missä ja milloin aineistoamme katsotaan. Osallistuminen Figshare-yhteisöön antaa meille myös mahdollisuuden tavoittaa enemmän ihmisiä ja varmistaa, että ansiokasta työtäsi tunnustetaan ja arvostetaan laajemmin.

Jos olet aiemmin järjestänyt itsenäisen Ada Lovelace-päivän tapahtuman ja sinulla on kuvia, videoita, esityksiä tai muuta  materiaalia, jotka haluat jakaa, niiden siirtäminen Figshareen on helppoa:

 • Luo Figshare-tili
 • Siirry omiin tietoihin (My data)
 • Napsauta ‘Luo uusi kohde’ (Create a new item)
 • Lisää sisältö ja täytä lomake. Mitä enemmän metatietoja voit lisätä, sitä paremmin.
 • Sinun täytyy käyttää tunnistetta “Ada Lovelace Day” ja sopivaa vuosilinkkiä, “ALD18”, “ALD17” jne, jotta sisältösi voidaan vetää pääsivulle ja vuosisivuille. Jos et käytä näitä tunnisteita, sisältösi ei liity portaaliimme.
 • Julkaise materiaalit vain silloin, kun olet valmis – julkaistuja kohteita voidaan muokata, mutta niitä ei poisteta. Käytä Esikatselu-toimintoa (Preview) varmistaaksesi, että sivusi näyttää haluamallasi tavalla.
 • Jos jäät jumiin, katso Figshare-tukea.

Voit lähettää valokuvia, videota, ääntä, esityksiä, PDF-tiedostoja, kuvia, aineistoja ja paljon muuta! Ja mitä enemmän materiaaleja kerätään yhteen, sitä enemmän kiinnitämme huomiota naisten upeaan työhön STEM: issä.

Aihetunniste Twitterissä

Aihetunniste Twitterissä on aina “ALD” nykyisen vuoden kahden viimeisen numeron kanssa, esim. # ALD18 vuonna 2018 ja niin edelleen. Jos haluat oman tapahtuman aihetunnisteen, käytä ALD plus kaupungin tai tapahtuman nimi, esim. # ALD18_Paris. Jos sinulla on tilaa viestissäsi, ole hyvä ja liitä mukaan @findingada, ja voimme lähettää sen eteenpäin kun voimme.

Ilmaiset resurssit

Lentolehtiset ja julisteet

Voit ladata lukuisia tyhjiä julisteita ja lentolehtisiä Figsharesta.  Saatavilla olevat koot ovat A3, A4, A5, US kirje ja puolikas US kirje. Kaikki tiedostot ovat saatavilla sekä PDD- että PNG-formaateissa.

Jos muutat kuvien kokoa, varmista, että teksti on edelleen luettavissa ja että se säilyy tulostettaessa.

Kuvaavat tekstit

Voit kopioida ja liittää minkä tahansa tekstin alla käytettäväksi mainosmateriaaleissasi. Ole hyvä ja linkitä aina sivuillemme osoitteeseen findingada.com ja, jos mahdollista, ota mukaan myös käyttämämme twitter-nimi, @findingada.

Tietoja Ada Lovelace-päivästä (lyhyt)

Ada Lovelace-päivä on kansainvälinen juhla naisten saavutuksista tieteen, teknologian, tekniikan ja matematiikan aloilla (STEM-aloilla), jonka tavoitteena on lisätä naisten profiilia näillä aloilla ja luoda uusia roolimalleja sekä tytöille että naisille, jotka opiskelevat tai työskentelevät STEM-aloilla.

Lue lisää Ada Lovelace-päivästä osoitteesta findingada.com ja Twitterissä @findingada.

Tietoja Ada Lovelace-päivästä (pitkä)

Ada Lovelace-päivä (ALD) on kansainvälinen juhlapäivä naisten saavutuksista tieteessä, teknologiassa, tekniikassa ja matematiikassa (STEM). Sen tavoitteena on lisätä naisten profiilia STEM:issä ja luoda näin uusia roolimalleja, jotka kannustavat enemmän tyttöjä siirtymään STEM-aloille ja tukevat STEM:issä jo työskenteleviä naisia.

Ada Lovelace-päivän perusti Suw Charman-Anderson vuonna 2009.  Se pidetään joka vuosi lokakuun toisena tiistaina. Ada Lovelace-päivän päätapahtuma on “tiedekabaree” Lontoossa, Isossa-Britanniassa, jossa STEM:in naiset pitävät lyhyitä puheita työstään tai muista naisista, jotka ovat innoittaneet heitä, tai esittävät lyhyitä sketsejä tai välisoittoja, jotka liittyvät jollain tavalla STEM:iin.

Päivä sisältää myös kymmeniä ruohonjuuritason tapahtumia ympäri maailmaa, jotka on järjestetty täysin itsenäisesti ALD:n päätapahtumasta! Nämä tapahtumat ovat hyvin erilaisia – tapahtuma voi olla esimerkiksi konferenssi, Wikipedian muokkaustapahtuma tai pub-tietokilpailu. Itsenäiset tapahtumat vetoavat kaikkiin ikäluokkiin, niihin osallistuvat sekä tytöt ja yliopisto-opiskelijat että naiset, joilla on vakiintunut ura.

Lue lisää Ada Lovelace-päivästä osoitteesta findingada.com ja Twitterissä @findingada.

Tietoja Ada Lovelacesta

Augusta Ada King, Lovelacen kreivitär – joka tunnetaan nyt vain Ada Lovelacena – oli ensimmäinen henkilö, joka julkaisi vuonna 1843 asian, jota kutsumme nyt tietokoneohjelmaksi. Lovelacen ohjelma näytti, kuinka Bernoulli-numerot voidaan laskea Charles Babbagen analyyttisellä koneella, jonka hän oli suunnitellut, mutta ei koskaan rakentanut. Lovelace myös ymmärsi, että analyyttinen kone voisi tehdä enemmän kuin laskea numeroita. Se oli myös kykenevä, hän perusteli, luomaan musiikkia ja taidetta, kun sille annettiin oikeat tiedot ja algoritmit. Tästä kului toinen vuosisata ennen kuin tällaisia ​​tietokoneita kehitettiin.

Lue lisää Ada Lovelace-päivästä osoitteessa findingada.com ja Twitterissä @findingada ja lue pidempi Ada Lovelacen elämäkerta osoitteesta: findingada.com/book/ada-lovelace-victorian-computing-visionary

Kiitos sinulle!

Ada Lovelace-päivä on menestyksekäs, koska sinun kaltaisesi ihmiset osallistuvat ja järjestävät omia tapahtumia. Panoksesi on tärkeä, ei pelkästään juhlapäivän takia vaan sen takia, että siitä on paljon apua STEM:issa oleville naisille ja tytöille yhteisössäsi.

Me välitämme monimuotoisuudesta ei ainoastaan siksi, että se hyödyttää naisia ja tyttöjä, vaan koska hyödyttää meitä kaikkia. Monimuotoiset ryhmät ajattelevat eri tavoin ja pystyvät ratkaisemaan enemmän ongelmia tavoilla, jotka auttavat enemmän ihmisiä.

Ada Lovelace-päivä ei ole vain STEM-naisten tapahtuma, se koskee tulevaisuuttamme.

 

Kiitos Toivo Hartikainen, Juha Hartikainen ja Irma Hartikainen.